China Drukinkthars fabrikant

Co. van Anhuiherrman Impex, Ltd

Nieuws

August 26, 2021

De vezel van Polyvinyl alcoholvezel PVA

Polyvinyl alcoholvezel is een synthetische die vezel door polyvinyl alcohol in water op te lossen en te spinnen door droge te spinnen of natte te spinnen wordt gemaakt. Polyvinyl alcoholvezel wordt behandeld met formaldehyde om polyvinyl formele vezel te maken, die vinylon algemeen genoemd geworden is. De handelsnaam in China is vinylon.
Polyvinyl alcohol ^ werd samengesteld door Duits P.H. Herman en heinel in 1924. In de jaren '30, werd het gemaakt in een vezel in Duitsland, genoemd syntho fil. Omdat het in water wordt opgelost, kan het niet als textielvezel worden gebruikt. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt als chirurgische hechting. Het was niet tot 1939 dat Ichiro Sakura van Japan en anderen met succes de thermische behandeling en acetalizationmethodes van polyvinyl alcohol bestudeerden dat het een vezel met goede hitte en waterweerstand werd. De landen die polyvinyl alcoholvezel in de wereld produceren omvatten China, Japan, Noord-Korea en de Sovjetunie, en de producten zijn hoofdzakelijk korte vezels.
De eigenschappen van vinylon zijn vrij gelijkaardig aan katoen, dat synthetisch katoen wordt genoemd. De sterkte en slijtageweerstand is beter dan katoen. De duurzaamheid van zijn gemengde (1:1) stof met katoen is 0,5 ~ 1 keer hoger dan dat van zuivere katoenen stof. De vochtigheidsabsorptie is goed, en de vochtigheidsherwinning is 4,5 ~ 5% in de standaardstaat; Het soortelijke gewicht (1,26 ~ 1,30) is kleiner dan dat van katoen, is het warmtegeleidingsvermogen lager, en het warmtebehoud is beter; Goede corrosieweerstand en zonlichtweerstand, onoplosbare in het algemeen organische zuren, alcoholen, esters, aardolie en andere oplosmiddelen; Het is niet gemakkelijk om door vorm worden gegeten. Het heeft weinig verlies van intensiteit wanneer het in zeewater lange tijd wordt geplaatst, ondergronds begraven of aan de zon lange tijd blootgesteld. Het belangrijkste nadeel van vinylon is dat het slechte hittebestendigheid tegen water heeft. Het heeft duidelijke misvorming en inkrimping bij 110 ~ 115 ℃ in natte staat. Na het koken in water voor 3 ~ 4 uren, is de stof duidelijk misvormd en gedeeltelijk opgelost; Slechte elasticiteit en gemakkelijk om tijdens het nemen te rimpelen; Slechte kleurbaarheid, niet heldere kleur; De lage mechanische eigenschappen bij grens op hoge temperatuur zijn toepassing in automobiel bandkoord.
De Vinylonstapelvezel wordt wijd gebruikt voor het mengen met katoen, viscosevezel of andere vezels of het zuivere spinnen om gebreide stoffen zoals bovenkleding, sweater, katoenen sweater, broeken, sweatshirt etc. te maken. Canvas en de kabel van vinylon wordt het gemaakt worden wijd gebruikt wegens hun weerstand met hoge weerstand, lichtgewicht, wrijving en zonlichtweerstand die; Vinylon is ook geschikt om diverse soorten visnetten wegens zijn goede schokweerstand en de weerstand van de zeewatercorrosie te maken; Omdat vinylon goede stabiliteit aan diverse chemische producten heeft, kan het worden gebruikt om het werkkleren of als diverse verpakkingsmaterialen en filtermaterialen te maken.
Polyvinyl alcohol kan niet door polymerisatie van vinylalcohol worden voorbereid, omdat de vrije vinylalcohol niet kan alleen bestaan. Over het algemeen, wordt polyvinyl alcohol voorbereid door polymerisatie met vinylacetaat als monomeer en alcoholysis van de geproduceerde polyvinyl acetaat. Het basisproces om te spinnen vinylon is: voorbereiding van het spinnen oplossing, het spinnen en post-verwerkt. Het proces van het natte spinnen wordt vinylon getoond in de grafiek van de productiestroom van polyvinyl alcoholstapelvezel in het bovengenoemde cijfer.
In de industrie, wordt de geconcentreerde oplossing van polyvinyl alcohol gemaakt met water als oplosmiddel, en en afschuiming dan gefiltreerd om mechanische onzuiverheden en bellen in de oplossing te verwijderen. De het smelten temperatuur van polyvinyl alcohol is hoger dan de decompositietemperatuur, zodat oplossing kan het spinnen slechts worden gebruikt. Het natte spinnen wordt vaak gebruikt aan rotatiestapelvezels, terwijl het droge spinnen aan rotatiegloeidraden wordt gebruikt. De post-verwerking van polyvinyl alcoholvezel omvat zich het uitrekken, hitte het plaatsen, acetalization, van de waterwas, het oli?en, hoofdzakelijk het drogen en ander processen. Verschillend van andere synthetische vezel productieprocessen, zijn er één meer acetal het chemische proces, d.w.z., de vezel met formaldehyde wordt behandeld, zodat de hydrofiele hydroxylgroepen op polyvinyl alcoholmacromoleculen worden verzegeld om polyvinyl formeel te vormen. Vóór acetalization, had de vezel slechte warm waterweerstand, en de inkrimping bedroeg 10% in warm water 80 ~ 90 ℃. Na acetalization, zal de inkrimping in dezelfde omstandigheden geen 2% overschrijden.

Contactgegevens