China Drukinkthars fabrikant

Co. van Anhuiherrman Impex, Ltd

Nieuws

July 8, 2021

Synthesemethode van manganous manganic oxyde

Synthesemethode 1: Elektrolytische de oxydatiemethode van de mangaanopschorting

 

Momenteel, meer dan 90% van Mn3O4 keurt de productie in China elektrolytische de oxydatiemethode goed van de mangaanopschorting. Het principe is het poeder van het het metaalblad van het elektrolysemangaan te maken, en dan in de ammonium zoute oplossing in een opschorting te verspreiden, die lucht of zuurstof gebruiken als oxidatiemiddel, oxydatie en corrosie bij een vaste temperatuur en een bijkomende concentratie, om Mn3O4 voor te bereiden. Nochtans, gebruikt deze methode elektrolytisch mangaanmetaal als grondstof, en de kosten zijn hoger. In het Instituut van Tchang-cha van Mijnbouw en Metallurgie, wordt het mangaanpoeder toegevoegd in elektrolytoplossing om mangaan te oxyderen en te roesten mengsel 2 om van Mn3O4 te produceren en van Mn (OH). Op de voorwaarde van P [O2] van 5~40kPa en P [H2O] van 10~50kPa, wordt het mengsel verwarmd en droog om de elektrolyt te maken thermische decompositie ondergaan, en Mn (OH) 2 is geoxydeerd om Mn3O4 te vormen. De inhoud van Mn is 70%~71%, is de inhoud van andere onzuiverheden minder dan 0,01% behalve koolstof <0>

 

Synthesemethode 2: hoog - het oxydemethode van het prijsmangaan

 

Mn3O4 wordt voorbereid door thermische decompositie of vermindering van hoog-valent mangaanoxyden (zoals MnO2, Mn2O3, enz.) met een hogere valentiestaat van Mn3O4 als grondstoffen. De sleutel tot de voorbereiding ligt in de controle van de verhouding, het potentieel en de temperatuur van Mn3O4. Stevige fase roosteren wordt het op hoge temperatuur gewoonlijk gebruikt, en de temperatuur is over het algemeen hoger dan 950℃.

 

Synthesemethode 3: de methode van het mangaancarbonaat

 

In deze methode, werd Mn3O4 verkregen door het roosteren en decompositie van het carbonaat van het hoge zuiverheidsmangaan onder atmosfeer op hoge temperatuur en aërobe.

 

Het specifieke technologische proces is als volgt: 500kg van mangaancarbonaat (zijn watergehalte is 5%) en 50kg van zetmeel (koolstofbron) gelijk worden gemengd, en dan wordt het gezet in de ononderbroken de riemoven van het microgolfstaal voor microgolf het verwarmen, wordt de temperatuur gecontroleerd bij 10℃/min, en de temperatuur wordt gecontroleerd bij 700℃ voor het sinteren, wordt de het sinteren holdingstijd gecontroleerd voor ongeveer 60min, en dan wordt het mangaan t4 verkregen na het koelen. Dan, mangaan werd tetroxide gemalen aan netwerk 1000 door natte te malen. Na opsporing, was de mangaaninhoud van het product 71,3%, was het eenheidsenergieverbruik 4500 graden/ton, en de specifieke oppervlakte was 7.8m2/g. Na XRD-analyse, was het zuivere mangaantetroxide.

 

 

 

Synthesemethode 4: thermische de oxydatiemethode van de mangaanpekel

 

In deze methode, wordt de zuivere oplossing van het mangaansulfaat voorbereid door het erts van het mangaancarbonaat of het erts van het mangaanoxyde als grondstoffen te gebruiken. In de alkalische omstandigheden, worden het tweewaardige mangaan of het mangaanhydroxyde in de oplossing van het mangaansulfaat geoxydeerd aan Mn3O4 door de lucht of zuurstof door bepaalde additieven toe te voegen om potentieel te controleren. De belangrijkste gebruikte grondstoffen zijn mangaanerts, zwavelzuur en ammoniak, die uit een brede waaier van bronnen komen en goedkoop zijn, en zijn economisch zonder elektrolyseproces. Bijvoorbeeld, wordt het primaire erts van het mangaancarbonaat uitgeloogd door zwavelzuur, en met kalk aan pH 6,0 dan geneutraliseerd, wordt het filtraat gefiltreerd en gewassen, worden het bariumsulfide en het ammoniumfluoride toegevoegd om onzuiverheden te verwijderen en te zuiveren, en de het sulfaatoplossing wordt van het hoge zuiverheidsmangaan voorbereid. Dan wordt het ammoniakwater toegevoegd aan gootsteenmangaan. Na filtratie en was, wordt de dunne modder gemengd en het ammoniumchloride wordt toegevoegd aan katalysator, en de hoge zuiverheid Mn3O4 is direct geoxydeerd met zuurstof.

Contactgegevens