China Drukinkthars fabrikant

Co. van Anhuiherrman Impex, Ltd

Nieuws

June 30, 2022

De roebel raakt een nieuwe zevenjarige hoogte! Overweegt de centrale bank van Rusland verdere tariefbesnoeiingen om economie op te voeren

Voor Woensdag (29 Juni) lokale tijd, raakte de wisselkoers van de Russische roebel een nieuwe hoogte in bijna zeven jaar.

 

Volgens gegevens die door de Uitwisseling van Moskou worden vrijgegeven, daalde de wisselkoers van de Amerikaanse dollar tegen de Russische roebel voor het eerst onder 51 sinds Mei 2015; de wisselkoers van de euro tegen de Russische roebel daalde eens onder 53, de eerste keer sinds April 2015.

 

Het Kremlin ziet de schommeling in de roebel als „bewijsmateriaal“ dat de Westelijke sancties niet werken, maar een te hoge wisselkoers veroorzaakt gewoonlijk de uitvoer naar daling en de invoer in stijging, ongunstig beïnvloedend de betalingsbalans.

 

Vorige week, zei de Russische Eerste Afgevaardigde Prime Minister Belousov dat de beste wisselkoers voor de Russische economie 70 tot 80 roebels per dollar is, en Rusland moet de roebel naar dit gamma zo spoedig mogelijk terugkeren.

 

De Gouverneur van de Bank van Rusland, Nabiullina, zei dat aangezien de inflatiedalingen, de Bank van Rusland verder de belangrijkste rentevoet zullen verlagen. De bank zei ook geen deflatie werd waargenomen.

 

Nabiulina zei dat de Russische banken momenteel in een stabiele staat zijn, en er is geen behoefte aan systematische recapitalization, en het regelbare deviezenbeleid vermindert de autonomie van monetair en kredietbeleid. De Bank van Rusland adviseerde ook Russische bedrijven om vreemde valutaleningen voor op schema terug te betalen. De Centrale Bank van Rusland kan ook tijdelijk aan de transacties van de muntportefeuille op uitwisselingen deelnemen om vloeibaarheidssteun te verlenen

Contactgegevens